Mineraljakten

Skicka in tävlingsbidrag

För att skicka in ett tävlingsbidrag till Mineraljakten använder du vår tjänst Mineraljakten. Du kan skapa ett konto och logga in på den här sidan. Tjänsten finns också som mobilappen Mineraljakten, som du kan ladda ner från App Store (Iphone) eller Google Play (Android)

Vad ska ett tävlingsbidrag innehålla?

Du tävlar med en observation. En observation ska innehålla

  • tre fotografier: två bilder av ditt prov och en översiktsbild av provplatsen så det syns om provet kommer från ett berg eller block
  • koordinater till provplatsen
  • uppgift om provet kommer från ett block eller ett berg.

Tänk på att det finns regler och lagar som styr hur och var du får ta ett prov. Läs mer om vad som gäller i Lilla mineralskolan.

Om tjänsten

Sveriges geologiska undersökning (SGU) står bakom tjänsten Mineraljakten. Den är gratis att använda, både som webbapp och mobilapp. Du kan använda samma användarkonto för båda versionerna.

Observationer som sparas i tjänsten är det bara du som användare som ser. Först när du skickar in en observation är du med och tävlar i SGU:s tävling Mineraljakten. Här hittar du tävlingsreglerna. Tänk på att det material du skickar in till SGU i tävlingen blir en allmän handling.

Du kan ta bort ditt användarkonto inne i tjänsten, när du vill. Läs mer i användarvillkoren.